Bröllopsmiddag
____________________________________________________________________________________
Tre- rätters kostar från 430kr./portion lite beroende på antal gäster.
Jag skriver ny meny höst och vår och däremellan klämmer
jag in egna favoriter eller om jag får tag på någon speciell råvara.
Grönsakerna följer årstiderna i möjligaste mån.
Hör gärna av er om ni undrar över något. M.v.h. Per
Alt I Inlagd abborre med sötsyrlig tomatsås och ärtpuré.
Serverad med mandelpotatisfondant. * Ortens gris.
Syltad halstrad grissida, Herrgårdens kryddiga korv
och helstekt kotlett. Serveras med portvinssky,
smörstekta morötter, rotselleri och broccolimärg.
* Västerbottensknyte med myltade hjorton och vaniljparfait
Alt II Apelsingravat älginnanlår med tomatmarmelad.
Serverad med krutonger och persilje- och timjansparfait.
* Säsongens fisk med rökt grädde.
Serveras med morotspuré, honungsglacerad fänkål
och burré blance. Till detta tryfferad potatiskompott.
* Chokladblinier med halloncréme och vit chokladmousse.
Alt III Halstrad fisktartar med och blancherad spetskål.
Serveras med hummershot. * Pepparrullad mjukbakad
nötstekt från orten med vitvinsinkokta svartrötter och
portvin- och körsbärskompott. Serverad med potatis
och västerbottenstimbal.
* Citronfromage med myltade hallon och knäckflarn.
Reservation för ändringar i menyn.
_____________________________________________________________________________
Det kändes inte för så mycket utrymme att vara personlig.
Och den mat som presenteras i den där menyn representerar
verkligen inte mig och Daniel. Vi är lite mer enkla människor
än så. Vi uppskattar en god gryta eller en fin stek men saker
man inte kan uttala är inte vår stil. Vi kommer bestämma menyn
själv, handla ingredienserna själv. Ja det kommer finnas veg alternativ.
Kanske en gryta. Vem vet?? :) Kanske är bröllopsfesten i en lada i skogen?
Ingenting är omöjligt.
