Bröllopsmiddag

Hej!
 
Jag hade kontaktat ett ställe där vi funderade på att ha
bröllopsmiddagen och bröllopsfesten. Jag hade frågat 
om vilken prisklass i runda slängar det handlar om/pers.
Han frågade inte hur många som förväntades komma.
För det är ju en viss skillnad om man lagar mat till 20personer
eller 200personer. Samt personen i fråga frågade inte heller
om vi hade något speciellt i åtanke eller om alla gäster 
var exempelvis vegetarianer eller dylikt. Så kan det ju vara.
Beroende på vad man har för kultur. Eller helt enkelt vad 
man känner för folk. När jag frågade om bröllopsmiddag
fick jag kort och gott där här svaret av personen i fråga.

____________________________________________________________________________________
 

Tre- rätters kostar från 430kr./portion lite beroende på antal gäster. 
Jag skriver ny meny höst och vår och däremellan klämmer 
jag in egna favoriter eller om jag får tag på någon speciell råvara. 
Grönsakerna följer årstiderna i möjligaste mån. 
Hör gärna av er om ni undrar över något. M.v.h. Per

 

Alt I Inlagd abborre med sötsyrlig tomatsås och ärtpuré. 
Serverad med mandelpotatisfondant. * Ortens gris. 
Syltad halstrad grissida, Herrgårdens kryddiga korv 
och helstekt kotlett. Serveras med portvinssky, 
smörstekta morötter, rotselleri och broccolimärg.

* Västerbottensknyte med myltade hjorton och vaniljparfait

 

Alt II Apelsingravat älginnanlår med tomatmarmelad. 
Serverad med krutonger och persilje- och timjansparfait. 
* Säsongens fisk med rökt grädde. 
Serveras med morotspuré, honungsglacerad fänkål 
och burré blance. Till detta tryfferad potatiskompott.

* Chokladblinier med halloncréme och vit chokladmousse.

 

Alt III Halstrad fisktartar med och blancherad spetskål. 
Serveras med hummershot. * Pepparrullad mjukbakad 
nötstekt från orten med vitvinsinkokta svartrötter och 
portvin- och körsbärskompott. Serverad med potatis 
och västerbottenstimbal.

* Citronfromage med myltade hallon och knäckflarn.

Reservation för ändringar i menyn.

_____________________________________________________________________________

Det kändes inte för så mycket utrymme att vara personlig. 
Och den mat som presenteras i den där menyn representerar
verkligen inte mig och Daniel. Vi är lite mer enkla människor
än så. Vi uppskattar en god gryta eller en fin stek men saker
man inte kan uttala är inte vår stil. Vi kommer bestämma menyn
själv, handla ingredienserna själv. Ja det kommer finnas veg alternativ.

Kanske en gryta. Vem vet?? :) Kanske är bröllopsfesten i en lada i skogen?

Ingenting är omöjligt. 

 

 
Oerhört vackert.
 
Hade fint.
 
/Grinig brud

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0